Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Vlasac

lat. Allium schoenoprasum

Vlasac je višegodišnja biljka srodna luku, poriluku i češnjaku. Potiče iz Europe i Azije, a prvi zapisi stari su oko 5000 godina. Unatoč svojoj dugoj povijesti, tek se u srednjem vijeku počeo uzgajati u Europi.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Ako ga dodajte u kuhana jela, dodajte ga pri samom kraju budući da brzo gubi okus na visokim temperaturama.

Vlasac se najčešće koristi kao dodatak juhama, salatama ili jelima od jaja. Također, često se dodaje u razne umake, posebice one na bazi jaja, vrhnja i jogurta.

Osim što se dobro slaže s brojnim jelima, odlično se slaže s drugim začinima poput peršina i kopra.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Ako ga dodajte u kuhana jela, dodajte ga pri samom kraju budući da brzo gubi okus na visokim temperaturama.

Vlasac se najčešće koristi kao dodatak juhama, salatama ili jelima od jaja. Također, često se dodaje u razne umake, posebice one na bazi jaja, vrhnja i jogurta.

Osim što se dobro slaže s brojnim jelima, odlično se slaže s drugim začinima poput peršina i kopra.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Classic chilli Burger

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

U antičkom Rimu koristio se kao lijek protiv grlobolje i kao tretman za opekline od Sunca.

Vlasac je oduvijek bio savršeni dodatak u vrtovima. Izrazito ga je lako uzgojiti, štiti od nametnika, njegov cvijet privlači pčele, a uz to predivno izgleda.

Budući da je bogat kalcijem, konzumacija vlasca može ojačati zube i nokte.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

Fun Facts
Vlasac ima važnu ulogu u romskoj kulturi. Koristio se za proricanje budućnosti i za zaštitu od zlih duhova.
Nizozemski su poljoprivrednici hranili svoje krave vlascem kako bi mlijeko dobilo specifičan okus.
Vlasac uz peršin, estragon i krabuljicu čini poznatu francusku mješavinu začina pod nazivom fine trave („fines herbes“).

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke