Povratak





Vlasac
lat. Allium schoenoprasumVlasac je višegodišnja biljka srodna luku, poriluku i češnjaku. Potiče iz Europe i Azije, a prvi zapisi stari su oko 5000 godina. Unatoč svojoj dugoj povijesti, tek se u srednjem vijeku počeo uzgajati u Europi.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ako ga dodajte u kuhana jela, dodajte ga pri samom kraju budući da brzo gubi okus na visokim temperaturama.
Vlasac se najčešće koristi kao dodatak juhama, salatama ili jelima od jaja. Također, često se dodaje u razne umake, posebice one na bazi jaja, vrhnja i jogurta.
Osim što se dobro slaže s brojnim jelima, odlično se slaže s drugim začinima poput peršina i kopra.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ako ga dodajte u kuhana jela, dodajte ga pri samom kraju budući da brzo gubi okus na visokim temperaturama.
Vlasac se najčešće koristi kao dodatak juhama, salatama ili jelima od jaja. Također, često se dodaje u razne umake, posebice one na bazi jaja, vrhnja i jogurta.
Osim što se dobro slaže s brojnim jelima, odlično se slaže s drugim začinima poput peršina i kopra.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Classic chilli Burger
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Tikvice u tankom tijestu
Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.
Sastojci
Tikvice u tankom tijestu
Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.