Povratak
![Vegeta lenta](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/vegeta-lenta.png)
![Drvo pozadina](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/image-wood-bg.png)
![Persin](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/persin.png)
![Proizvod](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2018/06/vegeta-maestro-ruzmarin-3D.jpg)
![Emblem](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2021/09/animation-gif-zelena.gif)
Ružmarin
lat. Rosmarinus OfficinalisRužmarin je zimzelena grmolika biljka oštrih listova nalik na igle, svijetloplavih cvjetova. Isprva je rastao samo u suhoj klimi Mediterana i dijelovima Azije, a danas je uzgoj proširen na ostatak Europe i sjevernoamerički kontinent.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ružmarin je neizostavan začin kod pripreme ribe na gradelama te kod pripreme mesa, a posebno piletine i janjetine. Prije pečenja možete utrljati ružmarin zajedno s drugim začinima na meso.
Osušene listove ružmarina čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na hladnom, tamnom i suhom mjestu do 6 mjeseci.
S obzirom da ima izrazito jaku, gorku aromu, potrebno ga je postepeno dodavati u jela. Dodavanjem češnjaka, papričica ili limunove kore možete ublažiti aromu ružmarina.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ružmarin je neizostavan začin kod pripreme ribe na gradelama te kod pripreme mesa, a posebno piletine i janjetine. Prije pečenja možete utrljati ružmarin zajedno s drugim začinima na meso.
Osušene listove ružmarina čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na hladnom, tamnom i suhom mjestu do 6 mjeseci.
S obzirom da ima izrazito jaku, gorku aromu, potrebno ga je postepeno dodavati u jela. Dodavanjem češnjaka, papričica ili limunove kore možete ublažiti aromu ružmarina.
![Ruzmarin](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/ruzmarin.png)
![Cimet](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/cimet.png)
NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU
![Pozadinski zeleni element](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/green-element-bg.png)
Puretina s umakom od gljiva
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci