Povratak





Peršin
lat. Petroselinum crispumPeršin je svijetlozelena dvogodišnja biljka ljekovitih svojstva. Potječe iz regije središnjeg Mediterana odakle se rasprostranio po čitavoj Europi, a kasnije prelazi granice “starog kontinenta”.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Peršin se uvijek može u potpunosti iskoristiti. Njegovim nasjeckanim sušenim listovima začinite jela kako biste im dali dodatnu aromu, a od korijena spremite finu proljetnu juhu.
Prije pohrane svježeg korijena peršina u hladnjaku potrebno ga je isprati, a potom dobro osušiti, najbolje pomoću papirnatog ručnika. Nakon toga spremite ga u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite kako bi što dulje ostao očuvan.
Ukoliko želite upotpuniti okus svog pire krumpira, iskoristite kuhani korijen peršina jednostavno ga umiješajući te začinite sušenim peršinom kako bi i izgled i okus bili savršeni.
Kada koristite sušeni peršin, čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Na taj će način njegova aroma ostati očuvana, a neće doći ni do promjene boje kao prilikom izloženosti zraku.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Peršin se uvijek može u potpunosti iskoristiti. Njegovim nasjeckanim sušenim listovima začinite jela kako biste im dali dodatnu aromu, a od korijena spremite finu proljetnu juhu.
Prije pohrane svježeg korijena peršina u hladnjaku potrebno ga je isprati, a potom dobro osušiti, najbolje pomoću papirnatog ručnika. Nakon toga spremite ga u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite kako bi što dulje ostao očuvan.
Ukoliko želite upotpuniti okus svog pire krumpira, iskoristite kuhani korijen peršina jednostavno ga umiješajući te začinite sušenim peršinom kako bi i izgled i okus bili savršeni.
Kada koristite sušeni peršin, čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Na taj će način njegova aroma ostati očuvana, a neće doći ni do promjene boje kao prilikom izloženosti zraku.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci