Povratak





Muškatni oraščić
lat. Myristica fragransMuškatni orah je zimzeleno stablo porijeklom s Molučkih otoka. U povoljnim uvjetima stabla mogu narasti i do 20 metara te živjeti i do 100 godina. Koštica ploda se nakon dva mjeseca sušenja razbija kako bi se dobilo sjeme – muškatni oraščić.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Muškatni oraščić možete dodavati u jela s povrćem, tjestenine ili sireve, a posebno u ricottu. S druge strane, neizostavan je začin u medenjacima ili pitama od voća, posebno jabuka ili višanja.
Ako koristite muškatni oraščić u jelima od ribe, a naročito sa škampima, oprezno ga dodajte kako ne bi pretjerali s aromom. Budući da je osjetljiv na toplinu najbolje ga je dodati na kraju kuhanja.
Može se kupiti cijeli oraščić ili nariban. Bez obzira u kojem ga obliku kupujte, potrebno ga je čuvati dalje od svjetla i vlage u čvrsto zatvorenoj staklenoj posudi.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Muškatni oraščić možete dodavati u jela s povrćem, tjestenine ili sireve, a posebno u ricottu. S druge strane, neizostavan je začin u medenjacima ili pitama od voća, posebno jabuka ili višanja.
Ako koristite muškatni oraščić u jelima od ribe, a naročito sa škampima, oprezno ga dodajte kako ne bi pretjerali s aromom. Budući da je osjetljiv na toplinu najbolje ga je dodati na kraju kuhanja.
Može se kupiti cijeli oraščić ili nariban. Bez obzira u kojem ga obliku kupujte, potrebno ga je čuvati dalje od svjetla i vlage u čvrsto zatvorenoj staklenoj posudi.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Lazanje u tavi
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci