Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Morska sol

(lat. salis)

Prirodna, čista morska sol, jodirana i puna netaknute arome plavih dubina. Vegeta Maestro krupna morska sol pažljivo je birana i procesuirana sol iz Jadranskog mora koja dolazi u praktičnom pakiranju elegantnog mlinca. Neodoljivi morski mirisi i okusi svakome su sad nadomak ruke. Uz morsku sol obogatit ćete svako jelo i dovest ćete okus mora u svaki lonac.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Sol je jedan od najvažnijih začina kada je u pitanju okus hrane. Sjajno funkcionira u svim jelima i nezaobilazan je dio svake kuhinje. Sol je danas i mnogo više od sastojka za kuhanje, postala je važan finalni začin mnogih jela tako da nam je uz sol lako pripremiti ukusna topla i hladna predjela, veličanstvena glavna jela pa čak i deserte.

Jednostavna, a moćna - morska sol postat će vaš omiljeni dodatak jelima. Savjetuje se dodati ju što kasnije tijekom kuhanja za najbolji rezultat. Naravno, u umjerenim dozama.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Sol je jedan od najvažnijih začina kada je u pitanju okus hrane. Sjajno funkcionira u svim jelima i nezaobilazan je dio svake kuhinje. Sol je danas i mnogo više od sastojka za kuhanje, postala je važan finalni začin mnogih jela tako da nam je uz sol lako pripremiti ukusna topla i hladna predjela, veličanstvena glavna jela pa čak i deserte.

Jednostavna, a moćna - morska sol postat će vaš omiljeni dodatak jelima. Savjetuje se dodati ju što kasnije tijekom kuhanja za najbolji rezultat. Naravno, u umjerenim dozama.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

File lososa s povrćem u umaku od zelenog papra

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Prije hladnjaka i ledenica, sol je bila zaslužna za konzerviranje namirnica.

Brancin pečen u soli tradicionalan je način pripreme ribe, a rezultat je sočno i ukusno jelo.

Čvrsti snijeg od bjelanjaka lakše ćete postići dodate li prije miksanja prstohvat soli.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

Fun Facts
U srednjem vijeku sol je bila vrlo skupa pa se nazivala “bijelim zlatom”, a bila je i sredstvo plaćanja. Iz slane povijesti, engleska riječ za plaću - salary - korijen vuče iz latinske riječi salarium.
Egipatska kraljica Kleopatra koristila je piling od morske soli za ljepšu i zdraviju kožu.
Najstarije solane u Europi nalaze se u Stonu, a one su ujedno i najveće sačuvane solane na Mediteranu.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke