Povratak





Mažuran
lat. Origanum vulgarePostoje mnoge sorte mažurana, a najpoznatije su grčka, španjolska i meksička koje se razlikuju po jačini arome i okusa. Smatra se da mažuran dolazi iz Sredozemlja, a uzgaja se na područjima s umjerenom klimom zbog osjetljivosti na mraz i hladnoću.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Mažuran je sličan origanu, a dobro se slaže s mnoštvom začina poput peršina, bosiljka, timijana i estragona.
Svježi mažuran se može čuvati u hladnjaku najviše tjedan dana, dok sušeni može potrajati i do 6 mjeseci, ako je čuvan u dobro zatvorenim spremnicima.
Osim klasične upotrebe u slanim jelima, mažuran se može koristiti i u desertima, a odlično se slaže i s voćem poput jabuka i dinja.
Iskoristite mažuran kao dio marinade za meso ili ribu prije roštiljanja koja će unijeti dašak Mediterana u vaše jelo.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Mažuran je sličan origanu, a dobro se slaže s mnoštvom začina poput peršina, bosiljka, timijana i estragona.
Svježi mažuran se može čuvati u hladnjaku najviše tjedan dana, dok sušeni može potrajati i do 6 mjeseci, ako je čuvan u dobro zatvorenim spremnicima.
Osim klasične upotrebe u slanim jelima, mažuran se može koristiti i u desertima, a odlično se slaže i s voćem poput jabuka i dinja.
Iskoristite mažuran kao dio marinade za meso ili ribu prije roštiljanja koja će unijeti dašak Mediterana u vaše jelo.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Tagliatelle s pestom od tikvica
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci