Povratak





Lovor
(lat. Laurus nobilis)Potječe iz zapadne Azije, no često ga nalazimo i na hrvatskoj obali. Kao začin se koriste listovi lovora koji se najviše beru u rujnu, a zatim suše na prozračnom i toplom mjestu.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Pažljivo dozirajte lovor zbog njegovog intenzivnog okusa i mirisa. Primjerice, na kilogram mesa za gulaš dovoljan je samo jedan listić lovora.
Ako probate zagristi lovorov list, on sam po sebi neće imati neki prepoznatljivi okus pa je potrebno koristiti barem malo tekućine u pripremi jela kako bi otpustio svoju poznatu aromu.
Zato je gotovo neizostavan u svim umacima mediteranskog okusa.
Prilikom pripreme riba u pećnici sa svake strane između riba stavite list lovora. Osim što daje bogati miris i okus, sprječava međusobno lijepljenje ribica.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Pažljivo dozirajte lovor zbog njegovog intenzivnog okusa i mirisa. Primjerice, na kilogram mesa za gulaš dovoljan je samo jedan listić lovora.
Ako probate zagristi lovorov list, on sam po sebi neće imati neki prepoznatljivi okus pa je potrebno koristiti barem malo tekućine u pripremi jela kako bi otpustio svoju poznatu aromu.
Zato je gotovo neizostavan u svim umacima mediteranskog okusa.
Prilikom pripreme riba u pećnici sa svake strane između riba stavite list lovora. Osim što daje bogati miris i okus, sprječava međusobno lijepljenje ribica.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Dalmatinska pašticada
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci