JUNAKINJE
SVAKOG JELA

NAGRADNI NATJEČAJ

Pred neustrašive Vegeta Maestro paprike stavljen je junački zadatak - spasiti nedovršeno jelo koje se krčka u svome loncu! Koja je paprika dostojna tog pothvata?

Odaberi svoju junakinju, jednu od Vegeta Maestro paprika te objasni zašto baš ona može spasiti jelo i učiniti ga savršenim!

ODABERI JUNAKINJU
Ilustracija - paprike Smartwatch
Ljuta paprika
lat. Capsicum annuum

Ljuta paprika odlikuje se oštrim okusom, a priprema nekih jela poput paprikaša nezamisliva je bez ovog začina. Osim kod paprikaša, ljuta paprika koristi se u jelima od mesa, jelima s grahom i meksičkim jelima.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kad vam na ručak stižu prijatelji koji žude za ljutim, inspiraciju potražite u Vegeta Maestro ljutoj paprici. Idealan začin za sva ona jela od kojih vas preplavi toplina, što u ustima, što oko srca – paprikaš, čobanac, variva, grah i marinade. Najbolje ju je skladištiti u tamnim, hladnijim prostorijama jer zbog svjetlosti ovaj začin gubi boju i aromu. Zato kupite ljutu papriku u vrećici, a ne staklenoj bočici kako biste ju zaštitili od izvora svijetla. Rok trajanja ljute paprike je 2 godine.
NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU
Povrtni paprikaš
OSTALI RECEPTI
Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom
Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.
Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom
Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.
Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom
Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.
Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom
Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

ISPRINTAJ Print ikona

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Priprema

Prirodni začin kao ključ ukusnog jela

Ako su začini i hrana tvoja strast, onda je ovo savršeno mjesto za tebe! Tajne kulinarstva, savršena jela i inspirativne novosti na dohvat su ti ruke.

Pregled suhih začina

Pročitaj više Strelica desno

Začini u crvenom

Pročitaj više Strelica desno
Recipe book

Nezamjenjiva inspiracija svakog jela

Pronađi inspiraciju u aromama i mirisima crvene paprike - nezamjenjivog začina svakog ukusnog jela!

Trebaš još inspiracije? Zaviri u stranice knjižice recepata i pronađi što ćeš sljedeće kuhati.

Preuzmi knjižicu
A što kažu naši stari?

Povijesni ostaci iz Perua ukazuju na to da se ljuta paprika u Srednjoj i Južnoj Americi konzumirala još prije 9600 godina. Kolumbo ju je donio u Evropu 1493. gdje je vrlo brzo proširena i kultivirana.

Poznati Guatemalski pjesnik Francisco A. de Fuentes y Guzmán krajem 17. stoljeća piše kako su osobe koje pojedu ljutu papriku otporne na djelovanja bilo kakvog otrova.

Japanski samuraji su u svojim ritualima prije bitke jeli ljute paprike, jer su smatrali kako će ih to učiniti nepobjedivima.

U Meksiku je juha prepuna ljutih paprika tipičan lijek za mamurluk.
Ljuta paprika je jako djelotvorna u suzbijanju smrdljivog martina. Potrebno je 100g isjeckanog ploda ljute paprike preliti sa 1L vode i kuhati sat vremena u zatvorenoj posudi. Nakon dva dana stojanja, preparat je spreman za upotrebu.
Ljuta paprika je voće, a ne povrće kako se tradicionalno vjeruje.
letak-brush Created with Sketch.

Male začinjene tajne

Uz koje jelo ide bosiljak, a uz koje origano? Stavlja li se cimet u slanu hranu? Ima li razlike između papra u zrnu i mljevenog papra?

Odgovore na ova, ali i još mnoga druga pitanja potraži u edukativnom letku.

Preuzmi letak
Educational image

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke