Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Kopar

lat. Anethum graveolens

Pradomovine kopra su Perzija i istočna Indija, odakle se uzgoj proširio u Europu. Ovu jednogodišnju biljku koja može narasti do 120 cm krase cjevasti listovi i jajoliki smeđi plodovi. I plod i list mogu se koristiti kao začin.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Kopar se prvenstveno koristi kako bi pojačao aromu jela. Obično se za to upotrebljavaju listovi, ali ako želite oštriji okus koristite sjemenke kopra.

Posebno se dobro slaže s jelima od ribe ili morskih plodova, ali i vegetarijanskim jelima sa špinatom, ciklom ili krumpirom.

Ako se odlučite sami raditi zimnicu, kopar je neizostavan dodatak kod kiseljenja povrća, posebno krastavaca.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Kopar se prvenstveno koristi kako bi pojačao aromu jela. Obično se za to upotrebljavaju listovi, ali ako želite oštriji okus koristite sjemenke kopra.

Posebno se dobro slaže s jelima od ribe ili morskih plodova, ali i vegetarijanskim jelima sa špinatom, ciklom ili krumpirom.

Ako se odlučite sami raditi zimnicu, kopar je neizostavan dodatak kod kiseljenja povrća, posebno krastavaca.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Losos s koricom od tikvica

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Stari Egipćani su ga, osim u medicinske svrhe, koristili i u proizvodnji parfema i druge kozmetike.

Koristio se kao lijek protiv nesanice i nemirnog sna. Smatralo se da čaj od kopra pomiješan s medom opušta tijelo i oslobađa od stresa.

U antičkoj Grčkoj sjeme kopra su koristili vojnici kako bi liječili rane, a ulje kopra korišteno je u proizvodnji vina.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

Fun Facts
U srednjem vijeku vjerovalo se da kopar štiti od crne magije. Ljudi su ga nosili na goloj koži ili bi ga objesili na vrata kuće kako bi se zaštitili od čarolija.
Mladenke su na svadbi nosile kopar u cipeli uvjerene da će im pomoć začarati svoje muževe da ih beskompromisno slušaju.
I danas se koristi u kozmetičkoj industriji za proizvodnju parfema, sapuna, losiona i raznih drugih proizvoda.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke