Povratak





Klinčić
lat. Caryophyllus aromaticusKlinčići su zapravo osušeni pupoljci stabla karanfilovca. Beru se neposredno prije cvata, čim poprime svijetlocrvenu boju. Potječu s Molučkih otoka, poznatih i pod nazivom Otoci začina, budući da su dom brojnih začina koji se koriste u kulinarstvu širom svijeta.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Budući da je klinčić intenzivnog okusa, potrebno ga je postepeno dozirati, kako ne bi prevladao okusom jela.
Klinčić se može kupiti u prahu ili kao cijeli posušeni pupoljak. U prahu brže gubi svoju svježinu pa ga je potrebno potrošiti unutar šest mjeseci, dok pupoljak gubi svoju svježinu unutar jedne godine.
Odlično nadopunjuje okus mnogih jela, a posebnu povezanost okusa ima s jabukom. Dodajte klinčić u torte i pite od jabuka, kao i razne umake i pudinge s jabukama.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Budući da je klinčić intenzivnog okusa, potrebno ga je postepeno dozirati, kako ne bi prevladao okusom jela.
Klinčić se može kupiti u prahu ili kao cijeli posušeni pupoljak. U prahu brže gubi svoju svježinu pa ga je potrebno potrošiti unutar šest mjeseci, dok pupoljak gubi svoju svježinu unutar jedne godine.
Odlično nadopunjuje okus mnogih jela, a posebnu povezanost okusa ima s jabukom. Dodajte klinčić u torte i pite od jabuka, kao i razne umake i pudinge s jabukama.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Maštovite kuglice od bakalara
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci