Povratak





Kim
lat. Carum carviKim je porijeklom iz Male Azije i jedan je od najstarijih poznatih začina. Najviše ga se uzgaja u Europi, posebice u Nizozemskoj i Skandinavskim zemljama. Zbog sličnog izgleda često ga se miješa s kuminom, ali se razlikuju u boji i aromi plodova.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Pospite kim po kiflicama ili umijesite u kruh kako bi im dali dodatnu aromu pri pečenju.
Od plodova kima može se pripremiti čaj odličnog okusa koji ima blagotvorno i smirujuće djelovanje.
Dodavanjem kima u jedno od najdražih tradicionalnih jela – prežganu juhu, otkrit ćete njezine nove čari.
Ako ste spremni za malo eksperimentiranja, pripremite tradicionalni bliskoistočni puding od kima naziva Meghli.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Pospite kim po kiflicama ili umijesite u kruh kako bi im dali dodatnu aromu pri pečenju.
Od plodova kima može se pripremiti čaj odličnog okusa koji ima blagotvorno i smirujuće djelovanje.
Dodavanjem kima u jedno od najdražih tradicionalnih jela – prežganu juhu, otkrit ćete njezine nove čari.
Ako ste spremni za malo eksperimentiranja, pripremite tradicionalni bliskoistočni puding od kima naziva Meghli.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Svinjetina s kiselim kupusom i valjušcima
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Tikvice u tankom tijestu
Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.
Sastojci
Tikvice u tankom tijestu
Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.