Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Crni Papar

(lat. Piper nigrum)

Crni papar najpoznatiji je od svih papara. Pri obradi mu se ne uklanja tamna, crna ljuska za razliku od bijelog papra. Podrijetlom je iz Indije, ali raste i šire unutar tropske klime, a kao začin je rasprostranjen po cijelom svijetu.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Crni papar svoju jedinstvenu aromu zahvaljuje piperinu, kemijskom spoju karakterističnom za ovu biljku. Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem.

Gotovo da nema jela u kojem ćete pogriješiti s paprom. Naravno, u umjerenim dozama.

U jelima koja se kuhaju, poput juha i variva, najbolje ga je dodati na samom kraju ili prilikom serviranja, svježe mljevenog. Također, odličan je za umake, suhe i mokre marinade i začinjanja salata.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Crni papar svoju jedinstvenu aromu zahvaljuje piperinu, kemijskom spoju karakterističnom za ovu biljku. Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem.

Gotovo da nema jela u kojem ćete pogriješiti s paprom. Naravno, u umjerenim dozama.

U jelima koja se kuhaju, poput juha i variva, najbolje ga je dodati na samom kraju ili prilikom serviranja, svježe mljevenog. Također, odličan je za umake, suhe i mokre marinade i začinjanja salata.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Széekely gulaš

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Meso na roštilju zapaprite na samoj rešetki.

Papar se odlično slaže s rajčicom, bila ona svježa ili u obliku juhe ili umaka.

Crni papar u malim količinama može zamijeniti bijeli i obrnuto. Ali kada su veće količine u
pitanju, razlika između ta dva začina postaje također veća.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

Fun Facts
Posuda s paprom na stolu bila je znak prestiža i bogatstva.
U srednjem vijeku, crni je papar po težini bio vrjedniji od srebra.
Legenda kaže da su Vizigoti ucijenili Rimljane, među ostalim tražeći 1,5 tonu crnog papra.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke