Povratak
![Vegeta lenta](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/vegeta-lenta.png)
![Drvo pozadina](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/image-wood-bg.png)
![Persin](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/persin.png)
![Proizvod](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2017/07/N442HR-vegeta-maestro-crni-papar-mljeveni-20g-3D.jpg)
![Emblem](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2021/09/animation-gif-siva.gif)
Crni Papar
(lat. Piper nigrum)Crni papar je začin koji nastaje kuhanjem, sušenjem i mljevenjem nezrelog ploda biljke papar. Papar je porijeklom iz južne Indije, a danas se intenzivno uzgaja u gotovo svim tropskim krajevima.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dodajte papar pred sam kraj kuhanja ili serviranja kako bi se očuvao bolji okus jela, a pohraniti ga možete na dugo razdoblje jer prolaskom vremena ne gubi svoju kvalitetu i aromu ukoliko je u dobro zatvorenoj posudi.
Kada koristite ili meljete papar, budite oprezni jer udisanje praha može iziritirati vaše dišne puteve i dovesti do boli te „napadaja“ kihanja.
Savršeno se slaže sa zbilja raznolikim jelima - svojim intenzivnim okusom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava aromu.
Ako slučajno pretjerate s crnim paprom prilikom pripreme jela, dodajte malo mlijeka ili jogurta kako biste razblažili njegov intenzitet i vjerojatno nitko ništa neće niti primijetiti.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dodajte papar pred sam kraj kuhanja ili serviranja kako bi se očuvao bolji okus jela, a pohraniti ga možete na dugo razdoblje jer prolaskom vremena ne gubi svoju kvalitetu i aromu ukoliko je u dobro zatvorenoj posudi.
Kada koristite ili meljete papar, budite oprezni jer udisanje praha može iziritirati vaše dišne puteve i dovesti do boli te „napadaja“ kihanja.
Savršeno se slaže sa zbilja raznolikim jelima - svojim intenzivnim okusom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava aromu.
Ako slučajno pretjerate s crnim paprom prilikom pripreme jela, dodajte malo mlijeka ili jogurta kako biste razblažili njegov intenzitet i vjerojatno nitko ništa neće niti primijetiti.
![Ruzmarin](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/ruzmarin.png)
![Cimet](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/cimet.png)
NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU
![Pozadinski zeleni element](https://zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/green-element-bg.png)
Lungić u jednostavnom umaku od brusnica
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci