Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Chili i sol

lat. Capsicum annuum

Pikantna mješavina krupne morske soli i mljevenih čili papričica. Sol kao pojačivač okusa, a ljute papričice kao pojačivač doživljaja čine fino izbalansiranu mješavinu koja nije preljuta, nego pikantna tek onoliko koliko je potrebno.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Gotovo nema slanog jela koje ne bismo usput malo i zaljutili. Mješavina čilija i soli idealno ide uz povrtna i mesna jela, a svakoj gustoj juhi ili varivu dat će potpuno novi smisao.

Umak ili juha od gljiva posipani ljutim papričicama bezvremensko su predjelo ili prilog.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Gotovo nema slanog jela koje ne bismo usput malo i zaljutili. Mješavina čilija i soli idealno ide uz povrtna i mesna jela, a svakoj gustoj juhi ili varivu dat će potpuno novi smisao.

Umak ili juha od gljiva posipani ljutim papričicama bezvremensko su predjelo ili prilog.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Zapečeni rezanci s umakom od gljiva

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Prije hladnjaka i ledenica, sol je bila zaslužna za konzerviranje namirnica.

Kapsaicin, aktivni sastojak čilija, u mozgu luči hormon sreće endorfin, što pomaže u suzbijanju bolova.

U čokoladna jela dodajte dašak čilija i soli. Sol je pojačivač okusa pa će intenzivirati okus
čokolade, a čili će pružiti finu dubinu i blagu pikantnost.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Recepti se pripremaju, molimo pričekajte...
Recept u pripremi, molimo pričekajte...

TRAJANJE
PORCIJA

Sastojci

TRAJANJE
PORCIJA

Priprema

Fun Facts
Čili je zajednički naziv za više od 400 vrsta ljutih papričica koje se uzgajaju diljem svijeta.
Scoville je mjerna jedinica za ljutinu čili papričica.
Minerali iz soli pogoduju zdravlju kože.