Povratak





Bijeli papar
Bijeli se papar dobiva branjem ploda papra u njegovoj punoj zrelosti i uklanjanjem njegove crne ljuske. Dakle, bijeli papar je onaj dobri stari crni papar podrijetlom iz Indije, samo bez "omota". Upravo je zato njegova aroma drukčija i primjenjuje se u drukčijim receptima.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Bijeli se papar najčešće koristi jelima kojima je potrebna paprenost, a žele se izbjeći tamne mrljice
koje bi ostavio crni papar. To su najčešće bijeli umaci, krem juhe i svijetla variva.
Također, bijeli papar odlično ide u mesne marinade i istočnjačke “stir-fry” recepte.
Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem. Najbolje ga je dodati u jela pri kraju kuhanja ili
netom prije serviranja kako okus i aroma ne bi nestali termičkom obradom.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Bijeli se papar najčešće koristi jelima kojima je potrebna paprenost, a žele se izbjeći tamne mrljice
koje bi ostavio crni papar. To su najčešće bijeli umaci, krem juhe i svijetla variva.
Također, bijeli papar odlično ide u mesne marinade i istočnjačke “stir-fry” recepte.
Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem. Najbolje ga je dodati u jela pri kraju kuhanja ili
netom prije serviranja kako okus i aroma ne bi nestali termičkom obradom.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci