Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Bijeli papar

Bijeli se papar dobiva branjem ploda papra u njegovoj punoj zrelosti i uklanjanjem njegove crne ljuske. Dakle, bijeli papar je onaj dobri stari crni papar podrijetlom iz Indije, samo bez "omota". Upravo je zato njegova aroma drukčija i primjenjuje se u drukčijim receptima.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Bijeli se papar najčešće koristi jelima kojima je potrebna paprenost, a žele se izbjeći tamne mrljice
koje bi ostavio crni papar. To su najčešće bijeli umaci, krem juhe i svijetla variva.

Također, bijeli papar odlično ide u mesne marinade i istočnjačke “stir-fry” recepte.

Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem. Najbolje ga je dodati u jela pri kraju kuhanja ili
netom prije serviranja kako okus i aroma ne bi nestali termičkom obradom.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Bijeli se papar najčešće koristi jelima kojima je potrebna paprenost, a žele se izbjeći tamne mrljice
koje bi ostavio crni papar. To su najčešće bijeli umaci, krem juhe i svijetla variva.

Također, bijeli papar odlično ide u mesne marinade i istočnjačke “stir-fry” recepte.

Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem. Najbolje ga je dodati u jela pri kraju kuhanja ili
netom prije serviranja kako okus i aroma ne bi nestali termičkom obradom.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Papar uvijek svježe meljite jer mljeveni papar prije hlapi.

Ako je jelo koje pripremate svijetlo, koristite bijeli papar.

Bijeli papar u malim količinama može zamijeniti crni i obrnuto. Ali kada su veće količine u
pitanju, razlika između ta dva začina postaje također veća.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

Fun Facts
Bijeli papar je isti plod kao i crni papar, samo bez opne.
Bijeli papar ima jako malo kalorija, a daje puno okusa. Zbog njegova svojstva pojačivača okusa, neki smatraju da se može smanjiti količina soli koja se dodaje jelu.
Izvori se ne mogu dogovoriti je li bijeli papar jači ili blaži od crnoga, ali se slažu da ga odlikuje jaka i prodorna aroma koja jelima daje drukčiji karakter nego crni papar.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke